2021 har budt på en crazy samlekort-bølge – Men hvor hobbyen på vej hen?

Tilbage stærkere efter mere end 20 år

Helt tilbage i 90’erne blev de første Pokémon kort lanceret på baggrund af de successrige spil med samme navn.

Dengang ville stort set alle være en del af dillen. Men i en lang årrække faldt populariteten og Pokémon stod overfor en mørk fremtid. 

Det skal dog vise sig at have taget en kæmpe drejning inden for de seneste par år. Fra kun at bytte i skolegården ser vi i 2021 mange forskellige platforme, hvor der byttes og handles samlerkort i stor stil. Der eksisterer på nuværende tidspunkt flere danske Facebook grupper, hvor der byttes, købes og sælges kortsamlinger. 

Flere grunde til at samle

Jeg er selv blevet bidt af dillen og er begyndt at samle pokémon kort i stor stil. Der er naturligvis forskellige grunde til at samle. Nogle samler udelukkende med henblik på fortjeneste andre gør det for den rene samlerinteresse. Personligt er jeg mest drevet af den sidste del og især på grund af det nostalgiske aspekt, selvom kortene har ændret sig meget igennem årene.

Hvad kan vi forvente af pokémon i den kommende tid?

Interessen for Pokémon ser ud til stadig at være stigende i Danmark. Det ser dog ud til at interessen snart finder en form for standpunkt. Det mærkes især også på priserne på kortene, da netop kortene er steget ufatteligt meget de sidste par år.

Jeg tror helt bestemt vi kommer til at se meget mere til Pokémon i den kommende tid. Flere danske YouTubere og influencers har fået en interesse for hobbyen på godt og ondt. Men jeg tror dog på at det kan være med til at fremme interessen for unge mennesker, der ser det sjove i at samle på papkort sammen med sine venner!

Kunne du selv tænke dig at komme i gang med at samle? Jeg synes det er vigtigt at støtte dansk iværksætteri, så jeg vil varmt anbefale at tjekke Matraws’ webshop ud. Webshoppen indeholder produkter til enhver som ønsker at få en ordentlig start på sin pokémon samling. Du kan tjekke siden ud her